Kinderen zijn ontzettend nieuwsgierig naar de wereld rond hen heen. Moderne technologie is één van de indrukwekkendste zaken die er te ontdekken vallen. En daarom zijn wat oudere kids gefascineerd door alles wat draait, piept en oplicht. Draagt je zoon alleen jongens kleding met auto’s en vliegtuigen? Roept jouw dochter regelmatig dat ze later automonteur of machinist wil worden? Zo laat je je kinderen kennismaken met technologie.

Laat je kids helpen in het klushok of de garage

Kinderen willen dolgraag weten wat alle gereedschappen, ijzerwaren en machines daar doen! Leg het uit, geef een demonstratie en laat ze zelf veilig een paar gereedschappen uitproberen. Geef je kind daarna de opdracht om zelf een kleine houtconstructie te bouwen of een machineonderdeel in elkaar te zetten. Zorg hierbij dat ze werkkleding van een goede kwaliteit dragen. Kies bijvoorbeeld voor stevige jongens kleding van Kids Brands Store. Dit is de grootste online winkel voor kinderkleding in onze regio. Behalve stoere jeans vind je hier ook uitstekende sweaters en prima T-shirts van topmerken.

Bezoek samen een technologiemuseum

Is je kind regelmatig bezig met scheikunde, digitale technologie of kriebelbeestjes? Een aantal museums in Nederland stimuleert de interesse in deze onderwerpen en legt kinderen begrijpelijk uit hoe ze werken. Het NEMO Science Museum staat vol met interactieve opstellingen waar je kids mogen experimenteren. In CORPUS reis je dwars door het menselijk lichaam heen. En het Discovery Museum vind je een bouwplaats, exposities over techniek en 3D-fims over onze planeet.

Schrijf ze in voor een workshop

Willen je kinderen zelf aan de slag met een serieus techniekproject? Er zijn op veel plekken workshops waarbij ze dat veilig onder begeleiding kunnen doen. Een paar van de leukste activiteiten zijn het zelf bouwen van een brug, het aansturen van een robot of een fiets repareren. Kinderen kunnen ook een simpele computergame coderen, houtbewerking uitproberen of met elektra een werkende lichtshow programmeren. Deze spannende workshops stimuleren je kids om zelf met technologie aan de slag te gaan – nu of later.