Je zit midden in het opstartproces van jouw eigen bedrijf. Misschien ben je zelfs wel thuis begonnen en is jouw bedrijf inmiddels zo gegroeid dat je een eigen kantoorruimte nodig hebt. Werken vanuit huis heeft zo zijn voordelen, maar een aparte kantoorruimte geeft veel meer mogelijkheden wat betreft personeel en bedrijfsspullen.

De eerste stap is om de juiste ruimte te vinden. Voor de juiste kantoorruimte kun je bij Coworking Space Amsterdam terecht. Daar vind je een groot aanbod aan ruimtes in allerlei vormen en maten. Wanneer je eenmaal de perfecte kantoorruimte gevonden hebt, is de volgende stap de inrichting. Hierbij kun je natuurlijk niet meer om de technologie van tegenwoordig heen: die is letterlijk verweven met alles. Wanneer je nadenkt over de vormgeving van de kantoorruimte, is het goed om je te realiseren wat de voor- en nadelen zijn van technologie op de werkvloer. Zo kun je de juiste keuzes maken om jezelf en je personeel fysiek en mentaal gezond te houden.

Voordelen en nadelen van technologie in de kantoorruimte

✅ Voordeel: Technologie versnelt het proces

Taken kunnen een stuk efficiënter worden voltooid dankzij technologie. Vooral communicatie verloopt tegenwoordig veel sneller dan vroeger het geval was. Digitale foutjes heb je zo opgelost, terwijl je vroeger met een typemachine helemaal opnieuw kon beginnen. Een e-mail is zo verstuurd en komt direct binnen bij de ontvanger, waar een brief er minimaal een dag over doet.

❎ Nadeel: Minder beweging

We hoeven minder te bewegen doordat bijna al het werk zich in de computer verzamelt heeft. Zonder dat je het doorhebt zit je rustig drie uur achter elkaar zonder op te staan. Dit probleem kun je in je inrichting tackelen door bijvoorbeeld de printer lekker ver weg te zetten en ook de telefoon op een ander bureau.

✅ Voordeel: werken vanuit waar je wil

Dankzij de huidige technologie kun je overal werken. Flexplekken zijn het nieuwe normaal. We hoeven niet meer op één plek te zijn, want alle informatie kan in de Cloud gevonden worden. Zelfs meetings vinden tegenwoordig steeds vaker via Zoom plaats.

❎ Nadeel: gevoelige informatie is gemakkelijker toegankelijk

Doordat gevoelige informatie eveneens gedigitaliseerd is, is deze data lastiger te beveiligen. Met de komst van de nieuwste tech-ontwikkelingen neemt het risico van cyberaanvallen steeds meer toe. Je hoeft als crimineel niet eens meer fysiek in de buurt van een kantoor te komen om een poging te doen bepaalde waardevolle informatie in handen te krijgen. Houd hier dan ook altijd rekening mee voordat je de archiefkasten uit je kantoor elimineert.

✅ Voordeel: bespaar kosten

Dankzij de nieuwe technologieën kunnen we veel kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan een digitale receptie, waardoor je geen receptionist meer hoeft aan te nemen. Bij een klant op bezoek? Dat kan gewoon online. Veel automatiseringen besparen een heleboel tijd, welke veel beter in andere werkzaamheden gestoken kan worden.