De meeste mensen zullen nog een klassieke spiegel in huis hebben hangen. De spiegel is een handig hulpmiddel om te zien wat je doet tijdens het scheren of het opmaken. Maar de slimme spiegel maakt zijn opwachting. Niet alleen thuis, ook in kledingwinkels wordt steeds vaker gekozen voor een slimme spiegel. Ideaal bijvoorbeeld als je een jeans voor dames aan wilt passen en extra mogelijkheden in je pashokje krijgt.

Mogelijkheden van een slimme spiegel

Uiteraard kun je in een slimme spiegel nog steeds jezelf bekijken. Maar er zijn extra digitale functies in de spiegel toegevoegd. Zo zijn slimme spiegels voorzien van een touchscreen en kun je extra informatie aflezen. Zo kun je tijdens het opmaken tegelijk je agenda doornemen. Je hoeft hier geen moeite voor te doen, want je kijkt toch al in de spiegel en tegelijkertijd zie je de afspraken voor deze dag voorbijkomen. Ook kun je terwijl je bezig bent je favoriete serie op Netflix bekijken of een leuk filmpje op YouTube. Wil je het laatste nieuws weten of het weerbericht? Je komt het allemaal te weten in de badkamer, terwijl jij je staat te scheren of op te maken. Ook verlichting en verwarming zijn met een slimme spiegel eenvoudig aan passen. Zo heb je altijd de perfecte lichtinval en geen beslagen spiegel meer.

De slimme spiegel in pashokjes

Helemaal revolutionair zijn de slimme spiegels die hun intrede in pashokjes in kledingwinkels doen. Zo voert kledingwinkel Mango wereldwijd de digitale paskamer in met een slimme spiegel. Hierdoor hoef je niet meer de winkel in te lopen om een grotere maat van je jeans voor dames op te halen. Via de slimme spiegel laat je de verkoper een grotere maat of een kledingstuk in een andere kleur langsbrengen. Een slimme paskamerspiegel is ook uitgerust met een camera. Hierdoor kan het zelfs mogelijk zijn om jezelf terug te kijken in de spiegel. Zo kun je jezelf zien van de achterkant, om te zien of die jeans voor dames ook van achteren goed staat. Immers vrouwen willen dat hun jeans altijd en overal goed en comfortabel zitten.

Een slimme spiegel kopen?

Een slimme spiegel is nog duur, maar wil je er toch al één. Wanneer je een beetje zoekt, heb je al keuze uit veel verschillende soorten slimme spiegels. Zo wordt jij met een slimme spiegel in de badkamer een ware trendsetter!